Sportgeneeskunde

Dr. Tom Lootens
Orthopedisch voetchirurg
Afspraken via de 12deman
  • Voet- en enkelchirurgie
  • Sportletsels
Dr. Brecht De Coninck
Arts-specialist in de Fysische Geneeskunde & Revalidatie | Sportarts
online reservatie (zie "AFSPRAAK")
  • Onderzoek en behandeling van klachten van het bewegingsstelsel met specifieke interesse voor sport-en peesletsels en musculoskeletale echografie.
  • Volgende onderzoeken/behandelingen worden voorlopig enkel in het AZ Sint-Jan te Brugge uitgevoerd:
  • - ENMG (zenuwgeleidings- en spieronderzoek)
  • - Drukmeting spierloges
  • - ESWT (schokgolftherapie)
  • - Behandeling met PRP (plaatjesrijk plasma)

Info

Sportgeneeskunde

Dr. Tom Lootens is actief als orthopedist en het AZ Maria Middelares te Gent. Hij is gespecialiseerd in voet- en enkelletsels.

Hij is 1 maal per maand als consulent actief bij De 12de Man. Afspraken kunnen geregeld worden via de therapeuten van De 12de Man.

Dr. Brecht De Coninck is actief op de dienst revalidatie en sportgeneeskunde van het AZ Sint-Jan te Brugge en is tevens actief als teamarts bij de beloften van de Rode Duivels. Hij consulteert vanaf heden twee dinsdagnamiddagen per maand in de praktijk de 12de Man in Gent. Hij heeft een bijzondere interesse in echogeleide behandeltechnieken.

Hoe afspreken?

Kinesitherapie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor een beschikbare datum en tijd en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.

Podologie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor elke therapeut en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.Momenteel is een tijdelijke patiëntenstop ingelast voor medische voetverzorgingen, waardoor er op heden geen afspraken via de website kunnen gemaakt worden bij Julie Medo.

Sportgeneeskunde :
Dr. Brecht De Coninck :
Het is enkel mogelijk online afspraken te boeken. Na het boeken van uw afspraak zal u een bevestiging via e-mail ontvangen.

Huisartsen : Dr. Lieselot Polfliet en Dr. Liesbeth Veelaert vormen samen een duo-huisartsenpraktijk. Ze zijn elke dag tussen 8h00 en 19h00 te bereiken. Een afspraak boeken kan online op www.huisartsende12deman.com

Loopbaancoaching : een afspraak kan telefonisch 0486/83 94 23 of via mail info@edith.works

Tijdens onderzoek en behandeling is het niet altijd evident om de telefoon op te nemen. Dit zorgt ervoor dat wij niet altijd onmiddellijk bereikbaar zijn, maar indien u uw naam en telefoonnummer achterlaat kunnen wij u snel terug contacteren.

In geval van annulatie graag 24u op voorhand verwittigen. Dit geeft ons de kans om onze agenda te plannen en zo patiënten met dringende klachten nodeloos wachten te besparen.


Bedankt voor uw begrip!

Screening

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Nochtans houdt sporten ook risico’s in. Mensen die regelmatig sporten hebben een lagere kans om voortijdig te overlijden. Nochtans stellen sporters zich op het moment van sporten bloot aan een hoger risico. Dit noemt men de sportparadox. En daarom is het dan ook noodzakelijk om deze risico’s (als ze er zijn) zo goed mogelijk in kaart te brengen, hiervoor is een sportmedische keuring, eventueel aangevuld met inspannings EKG nodig.

Benieuwd of het ook voor jou aan te raden is om een sportmedische keuring te ondergaan? Contacteer ons!

Partners

www.spartanova.com

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en Vrije Universiteit Brussel (VUB). Onze missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen. Daarvoor gebruiken we de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters, en vertalen deze in een tool voor professionals en veldexperts.

www.sportkeuring.be

Wil je te weten komen of een sportmedisch onderzoek raadzaam is, hoe vaak dat moet gebeuren en wat er onderzocht zal worden, dan ben je hier aan het juiste adres.