Running Retraining

Ruud Van Cauteren
Looptechniek aanpassing
T +32 493 78 29 94 of online reservatie (zie "AFSPRAAK")
Stijn D'heer
Looptechniek aanpassing
T +32 473 29 97 78 of online reservatie (zie "AFSPRAAK")

Looptechniek aanpassing

Als competitieve afstandslopers en paramedici hebben Stijn D’heer (kinesitherapeut en osteopaat i.o.) en Ruud Van Cauteren (sportpodoloog) een bijzondere interesse in loopbiomechanica ontwikkeld. Daarom hebben ze TRUST - Running Retraining opgericht. Door hun complementaire opleidingen bekijken ze jou vanuit een brede visie om prestaties te bevorderen en blessures te vermijden.

Dit doen ze via verschillende handige tips, feedbackmiddelen, techniekdrills en innovatieve tools om een correcte spierrecrutering te verkrijgen tijdens het lopen, aangezien geïsoleerde oefeningen niet altijd voldoende blijken om de transfer naar het lopen te verwezenlijken.

Er zal steeds getracht worden sterk samen te werken met de kinesitherapeut, podoloog, arts en/of trainer, omdat de aanpassing van de looptechniek een proces is dat even tijd vraagt en een goede opvolging noodzaakt.
Samen met andere professionals wordt zo de brug gevormd tussen atleet en (para-)medisch team in het volbrengen van zijn of haar specifieke revalidatie- of preventieproces.

Bekijk gerust eens de website op www.trustrunningretraining.com

Hoe afspreken?

Kinesitherapie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor een beschikbare datum en tijd en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.

Blessurepreventie, prestatieverbetering en core stability (groepslessen) : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor een beschikbare datum en tijd en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.

Podologie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor elke therapeut en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.

Sportgeneeskunde : U kan online een afspraak maken met onze sportarts via www.andreasgoddeeris.be of telefonisch. Voor een inspanningstest of sportmedische keuring kan enkel telefonisch een afspraak gemaakt worden.

Huisartsen : Dr. Lieselot Polfliet en Dr. Liesbeth Veelaert vormen samen een duo-huisartsenpraktijk. Ze zijn elke dag tussen 8h00 en 19h00 te bereiken. Een afspraak boeken kan online op www.huisartsende12deman.com

Running Retraining : Looptechniek aanpassing kan bij TRUST Running Retraining, bestaande uit Ruud Van Cauteren en Stijn D'heer. Afspraken maken kan via hun website: trustrunningretraining.com of telefonisch (Ruud: 0493 78 29 94; Stijn: 0473 27 97 78)

Loopbaancoaching : een afspraak kan telefonisch 0486/83 94 23 of via mail info@edith.works

Tijdens onderzoek en behandeling is het niet altijd evident om de telefoon op te nemen. Dit zorgt ervoor dat wij niet altijd onmiddellijk bereikbaar zijn, maar indien u uw naam en telefoonnummer achterlaat kunnen wij u snel terug contacteren.

In geval van annulatie graag 24u op voorhand verwittigen. Dit geeft ons de kans om onze agenda te plannen en zo patiënten met dringende klachten nodeloos wachten te besparen.


Bedankt voor uw begrip!

Screening

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Nochtans houdt sporten ook risico’s in. Mensen die regelmatig sporten hebben een lagere kans om voortijdig te overlijden. Nochtans stellen sporters zich op het moment van sporten bloot aan een hoger risico. Dit noemt men de sportparadox. En daarom is het dan ook noodzakelijk om deze risico’s (als ze er zijn) zo goed mogelijk in kaart te brengen, hiervoor is een sportmedische keuring, eventueel aangevuld met inspannings EKG nodig.

Benieuwd of het ook voor jou aan te raden is om een sportmedische keuring te ondergaan? Contacteer ons!