Kinesitherapie

Elvik Van Damme
Kinesitherapeute
T +32 473 32 65 10 of online reservatie (zie "AFSPRAAK")
 • Sportkinesitherapie
 • Redcord training
 • Manuele therapie
 • Revalidatie bovenste- & onderste lidmaat en wervelzuil
 • Spierkettingen - Methode Busquet en Dry Needling
 • (niet geconventioneerd)
Ester Hofman
Kinesitherapeute
T +32 472 85 23 86 of online reservatie (zie "AFSPRAAK")
 • Sportkinesitherapie
 • Revalidatietraining
 • Opstellen trainingsschemas
 • Spartanova Expert
 • Dry needling
 • (niet geconventioneerd)
Stan Medaer
Sportkinesitherapeut
T +32 498 71 63 06 of online reservatie (zie "AFSPRAAK")
 • Sportkinesitherapie
 • (geconventioneerd)

Info

Kinésitherapie

Het (sport)Kinesitherapie, Rehab en Manuele therapie centrum richt zich voornamelijk naar een publiek dat zich recreatief en/of professioneel op sport en lichaamsbeweging toelegt.

Na het maken van een afspraak kan men hier terecht voor sportblessures, acute en chronische klachten aan bovenste en onderste lidmaat en de gehele wervelzuil.
Een eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid onderzoek en een behandeling of enkele nuttige tips die men onmiddellijk kan toepassen met de bedoeling reeds pijndemping of lichaamscomfort te bekomen.

Aan de hand van het onderzoek kan er op zoek gegaan worden naar de oorzaak van de klacht(en) en kan deze efficiënt behandeld worden met een goed resultaat op lange termijn.

De nadruk wordt gelegd op een individuele, actieve behandeling waarin, naast ergonomie en de manuele technieken, actieve oefeningen en core stability centraal staan.
De praktijkruimte en de oefenzaal zijn voorzien van materiaal om conditie, evenwicht en kracht te trainen, evenals een volledig Redcordsysteem waarmee zowel individueel als onder begeleiding kan getraind worden (www.redcord.be).

Hoe afspreken?

Kinesitherapie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor een beschikbare datum en tijd en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.

Podologie : U kan telefonisch een afspraak maken of maak uw afspraak online - U kan de kalender raadplegen voor elke therapeut en krijgt een bevestiging en herinnering voor uw afspraak.Momenteel is een tijdelijke patiëntenstop ingelast voor medische voetverzorgingen, waardoor er op heden geen afspraken via de website kunnen gemaakt worden bij Julie Medo.

Sportgeneeskunde :
Dr. Brecht De Coninck :
Het is enkel mogelijk online afspraken te boeken. Na het boeken van uw afspraak zal u een bevestiging via e-mail ontvangen.

Huisartsen : Dr. Lieselot Polfliet en Dr. Liesbeth Veelaert vormen samen een duo-huisartsenpraktijk. Ze zijn elke dag tussen 8h00 en 19h00 te bereiken. Een afspraak boeken kan online op www.huisartsende12deman.com

Loopbaancoaching : een afspraak kan telefonisch 0486/83 94 23 of via mail info@edith.works

Tijdens onderzoek en behandeling is het niet altijd evident om de telefoon op te nemen. Dit zorgt ervoor dat wij niet altijd onmiddellijk bereikbaar zijn, maar indien u uw naam en telefoonnummer achterlaat kunnen wij u snel terug contacteren.

In geval van annulatie graag 24u op voorhand verwittigen. Dit geeft ons de kans om onze agenda te plannen en zo patiënten met dringende klachten nodeloos wachten te besparen.


Bedankt voor uw begrip!

Blessurepreventie, prestatieverbetering en core stability

Voorkomen is beter dan genezen! Het kinesitherapie team biedt nu ook een aanvullende training aan bovenop de eigen training. De focus hiervan ligt op blessurepreventie, prestatieverbetering en core stability en neemt plaats iedere maandag en donderdag van 12u15 tot 13u.

Interesse?
Maak uw afspraak online of stuur je naam, eerste trainingsdatum en sportdiscipline naar 0472 85 23 86. Vermeld ook eventuele blessures (heden en verleden).

Deelname is 8 EUR per training.

Screening

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Nochtans houdt sporten ook risico’s in. Mensen die regelmatig sporten hebben een lagere kans om voortijdig te overlijden. Nochtans stellen sporters zich op het moment van sporten bloot aan een hoger risico. Dit noemt men de sportparadox. En daarom is het dan ook noodzakelijk om deze risico’s (als ze er zijn) zo goed mogelijk in kaart te brengen, hiervoor is een sportmedische keuring, eventueel aangevuld met inspannings EKG nodig.

Benieuwd of het ook voor jou aan te raden is om een sportmedische keuring te ondergaan? Contacteer ons!

Partners

www.redcord.be

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inaktiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandeld, gaat deze spieren terug activeren.

Men maakt gebruik van suspensie training, d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport…